Jailbreak voor iPhone, iPad en iPod touch bevat een backdoor

evasi0n

Door een iPhone, iPad of iPod touch te jailbreaken kunnen gebruikers hun rechten op het apparaat vergroten. Dit stelt hen in staat via de jailbreak-appwinkel Cydia allerlei software op hun apparaten te installeren die niet zijn goedgekeurd voor Apple's App Store. Dit is echter niet zonder gevaar. Versie 1.0.3 van de jailbreak Evasi0n blijkt namelijk een backdoor te bevatten.

De backdoor is ontdekt door de ontwikkelaar winocm. De backdoor zou overigens niet bewust zijn toegevoegd aan de jailbreak. Het zou dan ook gaan om een bug. De bekende jailbreaker Cyril Cattiaux, ook bekend als pod2g, is niet blij met de manier waarop de bug openbaar is gemaakt. pod2g schrijft in een reactie op Twitter: "Het gaat om een bug. Volledige openheid is doorgaans niet de beste wijze om dit soort bugs aan te tonen".

Untethered jailbreak

De bug is alleen aanwezig in de untethered-versie van Evasi0n. Untethered betekent dat de jailbreak blijvend aanwezig is op de iPhone, iPad of iPod touch. Dit is bij een tethered jailbreak niet het geval. Gebruikers van een tethered jailbreak kunnen hun apparaat alleen inclusief jailbreak opstarten door deze via de USB-kabel aan hun computer te koppelen.

De ontwikkelaars van Evasi0n zijn direct aan de slag gegaan om het probleem op te lossen. Een nieuwe versie van Evasi0n, versie 1.0.4, is inmiddels beschikbaar. Winocm adviseert jailbreak-gebruikers met klem hun jailbreak bij te werken naar versie 1.0.4. Deze update kan worden gedownload uit de jailbreak-appwinkel Cydia.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.