Jamf presenteert productinnovaties waarmee organisaties makkelijker kunnen voldoen aan security- en compliance-eisen

Jamf-productaankondigingen-apr2024-3

 

Jamf heeft een aantal nieuwe oplossingen en productupdates gepresenteerd waarmee organisaties optimaal rendement kunnen halen uit hun investeringen in Apple en beter kunnen voldoen aan belangrijke compliance-eisen.

“Apple-devices zijn anders dan andere, maar ze moeten wel aan dezelfde hoge compliance-normen voldoen als andere werkdevices”, zegt Wouter Goed, Senior Country Manager Benelux bij Jamf.  “Dit betekent dat van IT-beheerders meer wordt gevraagd dan alleen de traditionele aanpak van device management, om te kunnen voldoen aan de uiteenlopende compliance-eisen voor hun Apple-devices. Jamf levert een platform waar organisaties op vertrouwen en die gebruikers graag gebruiken. De nieuwe tools die klanten helpen het brede en gevarieerde compliance-landschap te navigeren, sluiten aan op deze aanpak. Dat de noodzaak voor effectieve security en compliance hoog blijft, blijkt wel uit het jaarlijkse rapport Datalekken van de Autoriteit Persoonsgegevens, waaruit onder andere blijkt dat er het afgelopen jaar ruim 25 duizend datalekken zijn gemeld bij de AP”.

Jamf onder andere de volgende productupdates gepresenteerd:

Gestroomlijnde compliance- en securitybenchmarks

  • Het nieuwe compliance dashboard in Jamf Protect visualiseert de compliance status van devices - Jamf heeft een aanpasbaar compliance dashboard toegevoegd aan Jamf Protect, dat een nieuwe manier biedt om de compliance te visualiseren van alle devices - in overeenstemming met de CIS-benchmarks. Met dit nieuwe dashboard kunnen Jamf-beheerders een totale basisscore of ‘Fleet Hardening Score’ krijgen, maar hebben ze ook de mogelijkheid om specifieke details te bekijken om inzicht te krijgen in mogelijke compliance problemen van hun devices en deze te verhelpen. De Fleet Hardening Score is een geaggregeerde baseline score die de algehele securitystatus van de organisatie aangeeft.
  • Compliance Editor en Jamf Pro voor iOS en iPadOS helpen bij het afdwingen van compliance van mobiele devices - Compliance Editor is een tool die configuratiebestanden genereert in Jamf Pro waarmee organisaties kunnen voldoen aan CIS-benchmarks. Compliance Editor is nu beschikbaar voor iOS en iPadOS, zodat consistente securitybenchmarks kunnen worden behaald op Mac, iPhone en iPad. Met Compliance Editor kunnen beheerders met slechts enkele kliks honderden gedetailleerde configuraties genereren die nodig zijn om endpoints te laten voldoen aan een gekozen benchmark.
  •  Jamf Routines in Jamf Pro bieden krachtige, zelfherstellende workflows - Jamf Routines biedt klanten met Jamf Pro nieuwe no-code automatiseringen en integraties waarmee IT-teams beter en efficiënter kunnen werken. Beheerders kunnen integraties opzetten tussen Jamf Pro en Slack of Microsoft Teams, met automatische waarschuwingen op basis van specifieke criteria, bijvoorbeeld wanneer een device niet meer voldoet aan de regels. Beheerders kunnen ook aangeven wanneer het Jamf Management Framework opnieuw moet worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat devices weer aan de regels voldoen. Zo worden de algehele security en compliance van de organisatie verbeterd.

Privilege Elevation in Jamf Connect voor macOS geeft tijdelijke en voorwaardelijke toegang tot beheerrechten

Jamf heeft Privilege Elevation geïntroduceerd, een nieuwe functie die gebruikmaakt van de cloud identity provider van een organisatie en Jamf Connect om voorwaardelijk en tijdelijk beheerrechten voor lokale macOS-accounts toe te kennen op basis van geldige gebruikersauthenticatie en -autorisatie. Gedurende de ingestelde periode levert Jamf, via een integratie met Jamf Protect, gedetailleerde telemetrie over taken met hoge toegangsrechten die op het device worden uitgevoerd. Dit helpt organisaties bij het controleren van endpoint-activiteiten en helpt bij het opsporen van inbraken op macOS.

App Version Control binnen App Installers zorgt ervoor apps up-to-date en beschermd zijn

Nieuw is ook App Version Control, dat beheerders meer zeggenschap geeft over de implementatie van App Installers. Ze kunnen zo een nieuwe app-versie eerst testen op een kleine groep devices, voordat deze breed wordt uitgerold. De mogelijkheid om te kiezen voor automatische of handmatige updates waarbij de app-versie gespecificeerd kan worden, geeft beheerders meer controle en flexibiliteit over de App Installer-titels in hun omgeving. Zo blijven gebruikers productief met de bedrijfskritische apps die ze nodig hebben terwijl ze ook veilig en up-to-date blijven. 

Innovatie blijft hoog in het vaandel staan bij Jamf, zoals blijkt uit de snelle ondersteuning voor Apple Vision Pro

Jamf heeft onlangs aangekondigd dat Apple Vision Pro wordt ondersteund door het gehele Jamf-platform. Met Jamf Pro kunnen organisaties de implementatie van bedrijfsapps en -instellingen voor Apple Vision Pro registreren en stroomlijnen. Met Jamf Connect hebben gebruikers met Apple Vision Pro veilige toegang tot bedrijfsbronnen met alle web- en native apps die veilige, op identiteit gebaseerde toegangscontrole vereisen. Jamf Protect breidt dezelfde device-brede verdediging tegen mobiele dreigingen, netwerkbescherming en contentfiltering mogelijkheden die al beschikbaar zijn op de iPhone, iPad en Mac, nu uit naar Apple Vision Pro om ook dit device te beschermen tegen dreigingen.

Later dit jaar gaat Jamf ook het beheren van watchOS ondersteunen, inclusief registratie en inventarisweergave. De ondersteuning van nieuwe devicetypen laat zien dat Jamf zich inzet om Apple op het werk te vereenvoudigen en eindgebruikers de mogelijkheid geeft om productief te zijn, ongeacht het device dat ze gebruiken. 

Nieuwe 'gebalanceerde privacy' rapportage voor Jamf Safe Internet biedt het inzicht dat nodig is om securityproblemen op te lossen, met bescherming van de privacy van leerlingen

Voor klanten in het onderwijs heeft Jamf nieuwe privacy controls toegevoegd aan Jamf Safe Internet, waarmee beheerders nu twee rapportage-opties hebben: ‘volledige privacy’ en ‘gebalanceerde privacy’. Standaard is de volledige privacymodus ingeschakeld (wat betekent dat er geen persoonlijk identificeerbare informatie wordt verzameld en dat de rapporten geaggregeerd en geanonimiseerd blijven). Beheerders met de juiste rechten kunnen nu ook kiezen voor de gebalanceerde privacymodus. Deze rapportagemodus toont informatie over specifieke devices en gebruikersnamen die is verzameld via Jamf Pro of Jamf School, als die zijn getroffen door een securityprobleem. Met deze informatie kunnen beheerders problemen snel oplossen, zonder de volledige zichtbaarheids-aanpak van traditionele webproxy's van andere leveranciers. 

Meer over
Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.

Proofpoint introduceert een nieuw, intelligent compliance-platform

Proofpoint introduceert een nieuw, intelligent compliance-platform

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, lanceert zijn Intelligent Compliance Platform. Het platform biedt bedrijven beveiligingsmechanismen voor compliance en vereenvoudigt juridische kwesties. Het maakt ook gebruik van Proofpoint’s eigen machine learning engine om bedrijfsleiders te voorzien van AI-geb1