Proofpoint introduceert een nieuw, intelligent compliance-platform

proofpoint

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, lanceert zijn Intelligent Compliance Platform. Het platform biedt bedrijven beveiligingsmechanismen voor compliance en vereenvoudigt juridische kwesties. Het maakt ook gebruik van Proofpoint’s eigen machine learning engine om bedrijfsleiders te voorzien van AI-gebaseerde dataverzameling, -classificatie, -detectie, -preventie, -zoekacties, -eDiscovery, -surveillance en -voorspellende analyses. Eveneens voldoet het aan de complexe eisen op het gebied van compliance en informatiebeheer.
 
Proofpoint’s AI- en machine learning-technologie transformeert de wereld van compliance, en maakt deze eenvoudiger door gebruik te maken van automatisering. Het platform biedt intuïtieve controles voor compliance, insiderrisico’s en databeheer zodat bedreigingen kunnen worden geanalyseerd via tal van digitale communicatiekanalen, bestanden, e-mails en endpoints. Dit stelt compliance-, IT-, informatiebeheer- en juridische teams in staat om informatie te begrijpen en te benutten vanuit een betrouwbare omgeving. En dat terwijl bedrijfs- en ’compliance-risico's in realtime worden geïdentificeerd en voorkomen.
 
"We begrijpen dat bedrijven worden overspoeld met steeds grotere hoeveelheden data waarvan het beheer ongelooflijk ingewikkeld is. Voor compliance- en juridisch personeel betekent dit dat zij handmatig petabytes aan berichten of bestanden moeten doorzoeken.” aldus Kevin Leusing, senior vice president en general manager, Compliance bij Proofpoint. "Het nieuwe Intelligent Compliance Platform verbetert de detectie van communicatie en content die niet aan de regelgeving voldoet, terwijl interne risico's snel worden vastgesteld."
 
Het nieuwe Intelligent Compliance Platform maakt gebruik van verschillende oplossingen van Proofpoint:
 • Proofpoint Capture: Moderniseert het verzamelen van data van de meest complexe en populaire communicatieplatforms.
 • Proofpoint Patrol: Garandeert volledige compliance en bescherming van social media-accounts van werknemers door schendingen van het social media-beleid te monitoren, herstellen en rapporteren.
 • Proofpoint Track: Creëert volledig inzicht in de capture stream en zorgt ervoor dat verzamelde communicatie wordt ontvangen door downstream diensten, zoals databases en supervisietools.
 • Proofpoint ArchiveVereenvoudigt opslag, zoekacties, wettelijke discovery, toezicht en toegang tot data voor eindgebruikers door middel van een cloud-first archief dat een veilige en schaalbare centrale database biedt.
 • Proofpoint Discover: Vereenvoudigt e-discovery en case management met een ingebouwde, krachtige zoekfunctie, geavanceerde dashboards en visualisaties, gratis export en legal hold.
 • Proofpoint Supervision: Voldoet aan bedrijfs- en wettelijke compliance-eisen door werknemers te monitoren en communicatierisico's tijdig op te sporen dankzij een reeks geavanceerde detectiescenario's.
 • Proofpoint Automate: Past machine learning toe op de beveiliging en compliance om het aantal valse meldingen bij het verzamelen, monitoren, verkennen en bewaken van data aanzienlijk te verminderen.
Bestaande klanten kunnen op twee manieren gebruikmaken van het Proofpoint Intelligent Compliance Platform. Voor efficiëntie kunnen compliance- en juridische teams de tijd die nodig is voor het beoordelen van compliant communicatie tot 84% verminderen. Aan de hand van een sentimentanalyse van communicatiedata en diverse machine learning-modellen kan wangedrag van bedrijven vroegtijdig worden opgespoord om klanten te beschermen tegen interne risico's en boetes van toezichthouders.
 
Enkele voordelen voor de klant zijn:
 • Uniforme dataverzameling en -opslag: Klanten kunnen eenvoudig content beheren van communicatieplatforms, waaronder Microsoft Teams, Zoom, Meta, LinkedIn, Slack, Instagram en Twitter. API-gebaseerde contentverzameling wordt automatisch gecentraliseerd met een platform dat alle datatypes kan verwerken, inclusief audio, video en tekst. Content discovery biedt een volledig controletraject waarbij data in transit van bron naar bestemming worden getoetst en gescand op afwijkingen.
 • Geautomatiseerde risicodetectie in realtime digitale communicatie: Klanten kunnen het volgen van communicatietrends automatiseren om te achterhalen waar de insider threats vandaan komen. Daarnaast kunnen ze gevoelige data monitoren en gewaarschuwd worden wanneer compliance wordt geschonden.  
 • Deduplicatie voorkomen: Compliance-, IT- en juridische teams kunnen de tijd die aan datacontrole wordt besteed, aanzienlijk verkorten door vooraf gemarkeerde content te negeren. 
 • AI-gestuurde data-detectie met case management: Klanten kunnen op een interactieve manier de communicatiegeschiedenis volgen met geavanceerde visualisaties, intelligente conversatie-threading, en content bekijken in de chat-weergave.
Meer informatie over Proofpoint Intelligent Compliance Platform is hier en hier beschikbaar. 
 
Over Proofpoint
Proofpoint is een toonaangevend cybersecurity-bedrijf dat de belangrijkste activa en grootste risico’s van organisaties beschermt: hun werknemers. Proofpoint helpt bedrijven over de hele wereld met zijn geïntegreerde suite van cloud-oplossingen om gerichte bedreigingen te stoppen, hun data te beschermen en hun gebruikers minder vatbaar te maken voor cyber- aanvallen. Toonaangevende organisaties van elke omvang, inclusief meer dan de helft van de Fortune 1000, vertrouwen op Proofpoints mensgerichte oplossingen voor security en compliance om hun belangrijkste security- en compliance-risico’s te beperken. Dit geldt voor e-mail, cloud, sociale media en het web. Meer informatie is beschikbaar op www.proofpoint.com.
Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert PhishER Plus Threat Intel, een nieuwe functie die websitereputatiegegevens van Webroot rechtstreeks in PhishER Plus-console integreert. Deze integratie maakt snellere, geautomatiseerde detectie en reactie op webgebaseerde dreigingen mogelijk.