LinkedIn-tool SellHack offline na klacht LinkedIn

sellhack

De LinkedIn-tool SellHack is voorlopig offline. De ontwikkelaars van de extensie voor webbrowser hebben gehoor gegeven aan de oproep van LinkedIn om hun activiteiten te staken.

SellHack is een extensie voor webbrowsers die LinkedIn-gebruikers helpt het e-mailadres van andere gebruikers op te zoeken. LinkedIn verdenkt SellHack er echter van stiekem informatie over gebruikers te verzamelen en verzocht de makers van de tool gisteren hun activiteiten te staken.

Hier hebben de ontwikkelaars van SellHack vandaag dus gehoor aan gegeven. De tool is in totaal slechts twee maanden online geweest. De ontwikkelaars schrijven in een blogpost dat zij alleen data hebben verwerkt die publiekelijk zichtbaar was op LinkedIn. Het team achter SellHack benadrukt dat gebruikers dus zelf in de instellingen van hun LinkedIn-account toestemming hebben gegeven deze informatie openbaar te maken. Alle data die is verzameld is daarnaast verwijderd.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA