Malafide access points aangetroffen op RSA Conference

hacker

Op de RSA Conference zijn meerdere malafide access points aangetroffen. Verschillende bezoekers hebben met de access points verbinding gemaakt, waardoor hun dataverkeer mogelijk is afgeluisterd.

Dit heeft de leverancier van onder andere pentesting software Pwnie Express bekend gemaakt op de RSA Conference. Het bedrijf heeft op de RSA Conference alle access points op de beursvloer in kaart gebracht. Hierbij zijn meerdere access points aangetroffen die zich voordeden als legitieme access points van vertrouwde en bekende partijen zoals Starbucks en McDonalds.

WiFi karma aanval

Een dergelijke aanval wordt ook wel een WiFi karma aanval genoemd, waarbij een malafide netwerk doelbewust zo wordt geconfigureerd om een legitiem netwerk na te bootsen. Gebruikers denken dit netwerk te herkennen en bestempelen deze als vertrouwd. Dit vergroot de kans dat gebruikers verbinding maken met het malafide netwerk.

De analyse van Pwnie Express wijst ook uit dat meerdere bezoekers van de RSA Conference verbinding hebben gemaakt met de malafide access points. Tenminste twee gebruikers zouden meerdere dagen verbonden zijn geweest met de access points.

WEP encryptie

Tot slot meldt het bedrijf meerdere access points te hebben gevonden die zijn beveiligd met WEP encryptie. WEP is een oudere standaard die al langer als onveilig wordt gezien.

Bron: eSecurityPlanet

Lees ook
Google versleutelt interne communicatie van Gmail

Google versleutelt interne communicatie van Gmail

Google maakt bekend de beveiliging van zijn e-maildienst Gmail te hebben verbeterd. De communicatie tussen servers van Gmail is voortaan versleuteld, waardoor onderschepte communicatie niet langer kan worden ingezien. Onthullingen van Edward Snowden toonde vorig jaar aan dat de Amerikaanse inlichtingendienst communicatie tussen datacenters van gro1

WhatsApp-berichten blijken eenvoudig gestolen te kunnen worden

WhatsApp-berichten blijken eenvoudig gestolen te kunnen worden

De populaire chatapplicatie WhatsApp, die onlangs is overgenomen door Facebook, bevat een ernstig beveiligingslek. Andere Android-apps kunnen de berichtendatabase van WhatsApp stelen, waarna deze in handen komt van aanvallers. WhatsApp slaat berichten versleuteld in zijn berichtendatabase op. Het feit dat de database in handen valt van hackers zou1

Defensie koopt Zweedse beveiligde telefoons

Defensie koopt Zweedse beveiligde telefoons

Het ministerie van Defensie koopt een onbekend aantal beveiligde telefoons van het Zweedse bedrijf Sectra. Het gaat om de Sectra Tiger 7401, dat zowel spraak- als datacommunicatie beschermt tegen afluisteren. Ook heeft defensie een optie genomen op een app die sms- en telefoonverkeer kan versleutelen. Defensie overweegt de Panthon-app aan te schaf1