McAfee: 'Bijna alle FlappyBirds-klonen bevatten malware'

flappy-birds

Flappy Birds is een game die afgelopen jaar een absolute hit werd. Ontwikkelaar Dong Nguyen besloot vorig jaar echter de app terug te trekken uit appwinkels. Inmiddels zijn er allerlei gekloonde varianten van Flappy Birds te vinden voor zowel het Android-platform. McAfee Labs waarschuwt in het McAfee Labs Threats Report: June 2014 echter dat maar liefst 79% van deze klonen malware bevat.

De malware die door het bedrijf in de Flappy Birds-klonen is aangetroffen stelt cybercriminelen in staat allerlei activiteiten uit te voeren. McAfee waarschuwt dat aanvallers zonder toestemming telefoongesprekken kunnen opzetten, extra apps kunnen installeren, de contactenlijst kunnen stelen, de locatie van gebruikers kunnen achterhalen en beheerdersrechten op het apparaat kunnen verkrijgen.

Bekende namen vertrouwen

"We hebben de neiging namen die we op internet kennen te vertrouwen en lopen het risico onze veiligheid in gevaar te brengen indien ons iets wordt aangeboden dat wij graag willen hebben", legt Vincent Weafer, senior vice president bij McAfee Labs, uit.

"Het jaar 2014 heeft ons al duidelijk bewijs gegeven dat ontwikkelaars van mobiele malware op deze zwakheden inspelen. Zij manipuleren bekende, legitieme features van mobiele apps en diensten waar wij bekend mee zijn. Ontwikkelaars moeten dan ook waakzamer worden met de features die zij in apps verwerken. Gebruikers moeten daarnaast beter opletten welke rechten zij apps geven", aldus Weafer.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

WatchGuard: malware gericht op endpoints stijgt explosief

Ondanks dat het totale aantal netwerkdetecties van malware in het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd is ten opzichte van het vorige kwartaal, is het aantal detecties van malware gericht op endpoints met 82% gestegen.