Microsoft dicht beveiligingsproblemen in Internet Explorer en Edge

Microsoft verhelpt een aantal kritieke beveiligingsproblemen in zijn webbrowsers in nieuwe patches. Een tweetal zero-day kwetsbaarheden waarvoor een exploit is gepubliceerd zijn echter niet gedicht. Een patch voor deze kwetsbaarheden wordt op 14 maart gelanceerd.

De updates staan los van Patch Tuesday, die deze maand voor het eerst in de geschiedenis is uitgesteld. Microsoft gaf aan op het laatste moment een probleem te hebben ontdekt dat de gebruikerservaring voor sommige gebruikers kon beïnvloeden. Het bedrijf geeft aan de updates die voor 14 februari gepland stonden op 14 maart alsnog vrij te geven, wat betekent dat beveiligingsproblemen pas een maand later worden opgelost.

Updates voor Edge en Internet Explorer staan echter los van Patch Tuesday en worden door Microsoft op andere momenten vrijgegeven. In de nieuwe patches verhelpt kwetsbaarheden in Adobe Flash voor gebruikers van Internet Explorer op Windows 8.1 en Edge op Windows 10. Infoworld meldt dat verschillende grote bedrijven door Microsoft op de hoogte zijn gesteld van de komst van de updates. In deze mail geeft het bedrijf ook aan dat er verder geen security updates op de planning staan tot de volgende Patch Tuesday op 14 maart 2017.

Lees ook
Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

SentinelOne, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Singularity Cloud Native Security in de Europese Unie. Het revolutionaire cloud-native applicatiebeschermingsplatform (CNAPP) wordt geleverd vanuit de availability zone van SentinelOne in Frankfurt, biedt ongeëvenaarde cloudbeveiliging en pakt tegelijkertijd AVG-problemen aan, zoals data res1

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Jarviss, een van oorsprong Belgische netwerk -en cybersecurityspecialist, breidt uit naar Nederland. Het bedrijf opent een Nederlandse tak onder leiding van Sander Groot, die de rol van Managing Director opneemt voor Jarviss Nederland. In België beschikt Jarviss inmiddels over een sterk klantenportfolio met dank aan een uniek managed service-model1

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.