Microsoft-medewerkers trappen in spear phishing-aanval

phishing2

Medewerkers van Microsoft zijn vorige week in een spear phishingaanval getrapt. De hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA) wist op deze wijze de inloggegevens van zowel het blog als het Twitter-account van Microsoft in handen te krijgen.

Microsoft bevestigt tegenover The Verge de cyberaanval. "Een social engineering aanvalsmethode die bekend staat als phishing heeft ertoe geleid dat een klein aantal van Microsoft's social media- en email-accounts zijn gehackt", laat een woordvoerder van Microsoft weten. De woordvoerder benadrukt dat alle wachtwoorden direct zijn gereset en beveiliging van klantgegevens niet in het geding is geweest.

Valse berichten

Door de hack viel het blog en het Twitter-account van het bedrijf in handen van de hackers. Deze plaatste enige tijd valse berichten op de accounts, waarin zij onder andere opriepen de e-maildiensten van Microsoft niet langer te gebruiken.

De cyberaanval werd eerder al opgeëist door de hackersgroep. De hackers hadden daarnaast screenshots online gezet van de inboxes van de mailaccounts van verschillende Microsoft-medewerkers.

Lees ook
Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Kaspersky ontdekt phishingtechnieken die tweefactorauthenticatie omzeilen

Kaspersky ontdekt phishingtechnieken die tweefactorauthenticatie omzeilen

Kaspersky heeft een geavanceerde ontwikkeling van phishingtechnieken ontdekt die cybercriminelen gebruiken om twee-factor authenticatie (2FA) te omzeilen. Aanvallers hebben methoden ontwikkeld waarbij phishing wordt gecombineerd met geautomatiseerde OTP-bots om zo gebruikers te misleiden en ongeautoriseerde toegang tot hun accounts te krijgen.