Microsoft-medewerkers trappen in spear phishing-aanval

phishing2

Medewerkers van Microsoft zijn vorige week in een spear phishingaanval getrapt. De hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA) wist op deze wijze de inloggegevens van zowel het blog als het Twitter-account van Microsoft in handen te krijgen.

Microsoft bevestigt tegenover The Verge de cyberaanval. "Een social engineering aanvalsmethode die bekend staat als phishing heeft ertoe geleid dat een klein aantal van Microsoft's social media- en email-accounts zijn gehackt", laat een woordvoerder van Microsoft weten. De woordvoerder benadrukt dat alle wachtwoorden direct zijn gereset en beveiliging van klantgegevens niet in het geding is geweest.

Valse berichten

Door de hack viel het blog en het Twitter-account van het bedrijf in handen van de hackers. Deze plaatste enige tijd valse berichten op de accounts, waarin zij onder andere opriepen de e-maildiensten van Microsoft niet langer te gebruiken.

De cyberaanval werd eerder al opgeëist door de hackersgroep. De hackers hadden daarnaast screenshots online gezet van de inboxes van de mailaccounts van verschillende Microsoft-medewerkers.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.