Mimecast: Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware
Losgeld betalen biedt geen garanties
- 62% van de Nederlandse organisaties meldt een toename van het aantal ontvangen phishingmails. Toch traint slechts 11% zijn personeel voortdurend om cyberaanvallen te herkennen. Dit ligt fors onder het wereldwijde gemiddelde (20%).
- 65% van de Nederlandse organisaties kreeg in het afgelopen jaar te maken met een e-mailstoring in Microsoft 365. Volgens 80% van de respondenten heeft hun organisatie aanvullende e-mailbeveiliging nodig voor Microsoft 365.
- De IT- en securityprofessionals maken zich zorgen over spoofing van e-maildomeinen en websites. Ruim de helft van de Nederlandse organisaties vreest dat hun websites (52%) of e-maildomeinen (58%) zijn nagebootst door cybercriminelen.
- Volgens ruim een derde (36%) van de organisaties heeft een gebrek aan digitale weerbaarheid geleid tot gegevensverlies. Andere gevolgen zijn een verstoring van de bedrijfsvoering (31%) en een lagere productiviteit van medewerkers (28%).
- Nederlandse organisaties zien het feit dat aanvallen steeds geavanceerder worden als de grootste uitdaging bij het gebruik van e-mail. Ook naïeve werknemers en een toename van het aantal aanvallen via e-mail worden vaak genoemd.
Meer over
Lees ook
Arctic Wolf Threat Report: cybercriminelen zetten steeds vaker in op dubbele afpersing
Uit het 2025 Arctic Wolf Threat Report blijkt dat cybercriminelen hun gedrag aan het veranderen zijn: het wegsluizen van data is de norm geworden en is niet meer een uitzondering. Aanvallers versleutelen niet langer alleen data met ransomware, ze stelen deze data eerst om de druk op hun slachtoffers te vergroten
KnowBe4: 200-400% ROI door vermindering van menselijke cyberrisico’s
Bedrijven die gebruikmaken van het Human Risk Management-platform van KnowBe4 kunnen hun investering binnen 3,5 maanden terugverdienen. Dit blijkt uit een analyse van onafhankelijk adviesbureau Hobson & Company genaamd “From Risk to Return: How KnowBe4 Helps Deliver Measurable ROI”.
Internetconsultatie algemene maatregelen van bestuur Cyberbeveiligingswet van start
De internetconsultatie is gestart van de concept-algemene maatregelen van bestuur (amvb’s) behorende bij de Cyberbeveiligingswet. Het gaat om het Cyberbeveiligingsbesluit. De consultatieperiode loopt tot en met 30 maart 2025.