Minder fraude met internetbankieren

rp_internetbankieren.jpg

De hoeveelheid fraude met internetbankieren is het afgelopen jaar flink verminderd. De schade bedroeg in de afgelopen zes maanden 9,5 miljoen euro. Dit is 34% minder dan dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland. De schade is al langer aan het dalen. Fraude met internetbankieren zorgde in 2012 nog voor een schadepost van 81,8 miljoen euro. Deze schade liep in 2013 terug tot 33,3 miljoen euro, een daling van 40,7%.

De oorzaak van de daling moet volgens de NVB en Betaalvereniging Nederland worden gezocht bij onder andere de verbeterde beveiligingsmaatregelen die banken hanteren om fraude te voorkomen. Ook zijn mensen zich bewuster van fraude met internetbankieren en herkennen poging daartoe hierdoor vaker.

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.