Mogelijk opnieuw Amerikaanse winkelketen slachtoffer van grootschalige creditcarddiefstal

Michaels Stores, een keten van Amerikaanse winkels die hobbyspullen verkoopt, is slachtoffer geworden van grootschalige diefstal van creditcardgegevens. De winkelketen schrijft in een verklaring dat het mogelijk het doelwit is geworden van een cyberaanval en samenwerkt met de autoriteiten om het incident te onderzoeken.

De cyberaanval werd in eerste instantie gemeld door de beveiligingsonderzoek Brian Krebs, die een tip ontving van een medewerker van een betalingsverwerker. De medewerker onderzoekt voor zijn werkgever fraude met creditcards en had een opmerkelijk groot aantal frauduleuze aankopen opgemerkt bij Michaels Stores. Ook de winkelketen zelf vermoedt inmiddels dat het slachtoffer is geworden van criminelen.

"We zijn bang het slachtoffer te zijn geworden van een 'datasecurity-aanval' die impact heeft op de gegevens van de betaalkaarten van klanten. We nemen maatregelen om de bron van het incident en de omvang duidelijk te maken", schrijft Chuck Rubin, CEO van Michaels Stores, in de verklaring. "Ondanks dat we een inbraak op onze systemen nog niet hebben bevestigd zijn we van mening dat wij klanten nu alvast moeten inlichten over dit potentiële probleem. Dit stelt klanten in staat maatregelen te nemen om zichzelf te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van creditcardafschriften op ongeautoriseerde betalingen".

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA