Nieuwe stichting moet cybercrime gaan bestrijden

hacker

De Secure Domain Foundation (SDF) is een nieuwe non-profit organisaties die cybercrime gaat identificeren en voorkomen. Het initiatief wordt gesteund door meerdere beveiligingsbedrijven, Facebook en het Amerikaanse telecombedrijf Verizon.

De stichting is opgericht op beveiligingsonderzoeker Chris Davis, verantwoordelijk voor het uit de lucht halen van het Mariposa-botnet, en Norm Ritchie, één van de zeven ICANN-leden die de sleutel heeft om het internet letterlijk opnieuw op te starten. Dit kan noodzakelijk zijn om de beschikbaarheid van internet na een grootschalige cyberaanval te herstellen.

Cybercrime bestrijden

SDF is opgericht om een halt toe te roepen aan cybercrime. De stichting gaat actief helpen bij de bestrijding en preventie van cybercriminaliteit. De stichting stelt tools, onderzoek en informatie die dit mogelijk moet maken gratis beschikbaar.

De tools zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor registrars en Top Level Domain-operators, maar worden de komende maanden ook beschikbaar gesteld aan partijen die de internetinfrastructuurbeheren. Denk hierbij aan hostingproviders, opsporingsinstanties en Computer Emergency Response Teams (CERT's) van bedrijven.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.