Proofpoint rondt overname Tessian af

proofpoint-385-250

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond. 

 

De combinatie van Proofpoints toonaangevende technologie en intelligentie voor bescherming tegen dreigingen en gegevensverlies en Tessians AI-ondersteunde gedrags- en dynamische detectie, biedt organisaties de meest uitgebreide verdediging tegen de risico's van de menselijke factor ongeacht het implementatiemodel dat ze kiezen. Aanvallen gericht op mensen en menselijke fouten, liggen ten grondslag aan meer dan 90% van de succesvolle cyberaanvallen, van ransomware tot Business E-mail Compromise (BEC), en meer dan 90% van het gegevensverlies, inclusief de 65% van de incidenten met gegevensverlies die het gevolg zijn van verkeerd geadresseerde e-mails.  

 

Deze oplossing biedt ongeëvenaarde doeltreffendheid tegen het volledige scala van op mensgerichte dreigingen, van social engineering tot malware en credential phishing. Dit in tegenstelling tot andere oplossingen die allen vertrouwen op de informatie over dreigingen of hun detecties beperken tot AI. Het gecombineerde platform stelt organisaties ook in staat om gegevensverlies te voorkomen in de meest kritieke samenwerkingskanalen van e-mail tot de cloud tot het endpoint. Dit is mogelijk door het gebruik van een unieke combinatie van gebruikersactiviteit, gedrags-AI en gegevensclassificatie. Proofpoint is van plan om deze krachtige gezamenlijke oplossingen begin 2024 op de markt te brengen. 

 

"Door het toevoegen van krachtige AI-gedreven lagen die riskant gebruikersgedrag aanpakken, verbetert de innovatieve technologie van Tessian de dreigings en informatiebeschermingsplatformen van Proofpoint nog meer," zegt Darren Lee, Executive Vice President en General Manager van de Security Products and Services Group van Proofpoint. "We zijn verheugd om het Tessian-team bij Proofpoint te verwelkomen en kijken uit naar het ondersteunen van organisaties bij het aanpakken van de veelvoorkomende vorm van gegevensverlies in de meest kritieke stadia van de aanvalsketen." 

 

“Email blijft een belangrijke risicodrager en aandachtspunt voor veel organisaties,” zegt Jerry Kowalski, Chief Information Security Officer bij Jefferies. "We kijken ernaar uit om te zien hoe de combinatie van de gedragsgebaseerde aanpak van Tessian en de toonaangevende gegevens van Proofpoint bedrijven beschermen tegen de meest geavanceerde vormen van e-mailrisico en gegevensverlies." 

 

Forrester Research, Inc. riep Tessian onlangs nog uit tot Strong Preformer in The Forrester Wave: Enterprise Email Security, Q2 2023 - The 15 Providers That Matter Most And How They Stack Up. Tessian behaalde de hoogst mogelijke score op de criteria Vision, Support en Customer Succes.  

 

Klik voor meer informatie over de overname van Tessian door Proofpoint hier

 

Ga voor meer informatie over Proofpoints Ageis Threat Protection-platform naar: link

 

Voor meer informatie over Proofpoints Sigma Information Protection platform, bezoek: link

Meer over
Lees ook
Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van Illusive, een leider en pionier op het gebied van Identity Threat Detection and Response (ITDR). De overname zal naar verwachting in januari 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikel1

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.