Proofpoint rondt overname Tessian af

proofpoint-385-250

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond. 

 

De combinatie van Proofpoints toonaangevende technologie en intelligentie voor bescherming tegen dreigingen en gegevensverlies en Tessians AI-ondersteunde gedrags- en dynamische detectie, biedt organisaties de meest uitgebreide verdediging tegen de risico's van de menselijke factor ongeacht het implementatiemodel dat ze kiezen. Aanvallen gericht op mensen en menselijke fouten, liggen ten grondslag aan meer dan 90% van de succesvolle cyberaanvallen, van ransomware tot Business E-mail Compromise (BEC), en meer dan 90% van het gegevensverlies, inclusief de 65% van de incidenten met gegevensverlies die het gevolg zijn van verkeerd geadresseerde e-mails.  

 

Deze oplossing biedt ongeëvenaarde doeltreffendheid tegen het volledige scala van op mensgerichte dreigingen, van social engineering tot malware en credential phishing. Dit in tegenstelling tot andere oplossingen die allen vertrouwen op de informatie over dreigingen of hun detecties beperken tot AI. Het gecombineerde platform stelt organisaties ook in staat om gegevensverlies te voorkomen in de meest kritieke samenwerkingskanalen van e-mail tot de cloud tot het endpoint. Dit is mogelijk door het gebruik van een unieke combinatie van gebruikersactiviteit, gedrags-AI en gegevensclassificatie. Proofpoint is van plan om deze krachtige gezamenlijke oplossingen begin 2024 op de markt te brengen. 

 

"Door het toevoegen van krachtige AI-gedreven lagen die riskant gebruikersgedrag aanpakken, verbetert de innovatieve technologie van Tessian de dreigings en informatiebeschermingsplatformen van Proofpoint nog meer," zegt Darren Lee, Executive Vice President en General Manager van de Security Products and Services Group van Proofpoint. "We zijn verheugd om het Tessian-team bij Proofpoint te verwelkomen en kijken uit naar het ondersteunen van organisaties bij het aanpakken van de veelvoorkomende vorm van gegevensverlies in de meest kritieke stadia van de aanvalsketen." 

 

“Email blijft een belangrijke risicodrager en aandachtspunt voor veel organisaties,” zegt Jerry Kowalski, Chief Information Security Officer bij Jefferies. "We kijken ernaar uit om te zien hoe de combinatie van de gedragsgebaseerde aanpak van Tessian en de toonaangevende gegevens van Proofpoint bedrijven beschermen tegen de meest geavanceerde vormen van e-mailrisico en gegevensverlies." 

 

Forrester Research, Inc. riep Tessian onlangs nog uit tot Strong Preformer in The Forrester Wave: Enterprise Email Security, Q2 2023 - The 15 Providers That Matter Most And How They Stack Up. Tessian behaalde de hoogst mogelijke score op de criteria Vision, Support en Customer Succes.  

 

Klik voor meer informatie over de overname van Tessian door Proofpoint hier

 

Ga voor meer informatie over Proofpoints Ageis Threat Protection-platform naar: link

 

Voor meer informatie over Proofpoints Sigma Information Protection platform, bezoek: link

Meer over
Lees ook
Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.