Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen en een advies te krijgen van Microsoft Azure. Daarnaast zorgt de integratie voor beveiligingsinzicht in Microsoft Azure én Azure Stack.

Azure Stack-klanten kunnen zowel gebruikmaken van Qualys Virtual Scanner Appliances, direct vanuit de Azure Stack Marketplace of van Qualys Cloud Agents als een extensie, als ze nieuwe virtual machines opstarten. Dat maakt het eenvoudiger om kwetsbare systemen en applicaties binnen het hybride cloudmodel van Azure te detecteren en identificeren.

  • Qualys Qualys integreert met Azure Stack voor infrastructuur-assessment
  • “Nu cloudproviders uitbreiden naar datacenters met meer heterogene systemen, vervagen ze de grenzen en zorgen ze voor meer mobiliteit tussen de linies”, zegt Fernando Montenegro, senior analist bij 451 Research. “Gebruikers moeten zich bewust zijn van hoe de gedeelde verantwoordelijkheid ook deze grenzen doordringt en hoe dit van hen eist dat ze bepaalde beveiligingsmaatregelen in de cloud moeten handhaven, terwijl ze over dezelfde flexibiliteit beschikken om dit te doen voor hun on-premise infrastructuur.”
  • “Microsoft heeft de lat hoger gelegd door het bieden van een consistente ervaring tussen de Azure-public en -private cloud”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys. “Door security en compliance in te bouwen in de Azure Stack breiden we het inzicht en de security naadloos uit binnen het gehele hybride-cloudmodel van Microsoft Azure.”
  • “Geverifieerde compliance-assessment voor Azure Stack is nu een realiteit dankzij de integratie van Azure Stack met Qualys”, zegt Vijay Tewari, Partner Group Program Manager voor Azure Stack, Microsoft. “Dit biedt de transparantie en zekerheid die klanten nodig hebben.”
Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1