Siemens en McAfee gaan beveiliging leveren aan productiebedrijven

hacker3

De Siemens Industry Sector en McAfee, een divisie van Intel Security, gaan samen beveiligingsoplossingen voor productiebedrijven leveren. De oplossingen beschermen deze bedrijven tegen de zich snel ontwikkelende wereldwijde cyberdreigingen.

Productiebedrijven staan van de dag volgens Siemens en McAfee voor nieuwe uitdagingen, waaronder toenemende cyberdreigingen. Deze cyberdreigingen worden steeds diverser en zijn hierdoor lastiger aan te pakken. Productiebedrijven beschikken vaak niet over de middelen die nodig zijn om effectief te reageren op beveiligingsincidenten en hebben geen toegang tot dreigingsinformatie die proactieve maatregelen mogelijk maken.

McAfee-oplossingen

Siemens gaat verschillende oplossingen van McAfee opnemen in zijn beveiligingspropositie. Het gaat hierbij onder andere om Next Generation Firewall, Security Information and Event Management (SIEM), Endpoint Security en Global Threat Intelligence (GTI). De producten worden onderdeel van de Managed Security Service van Siemens.

Met behulp van de oplossingen van McAfee gaat Siemens daarnaast professionele diensten aanbieden op het gebied van industriële beveiliging. Deze diensten geven productiebedrijven meer inzicht en controle op fabrieksniveau, terwijl het risico op diefstal van intellectueel eigendom wordt teruggedrongen.

Lees ook
Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Erik Wolthuis is Marketing en Product Manager bij Kyocera Document Solutions. Zijn collega Mark Rövekamp is Product Manager voor diensten en software en de privacy lead. Zij spraken over het belang van beveiligde printomgevingen en documentmanagement.

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Naar aanleiding van de publicatie van de whitepaper van de Europese Commissie "How to master Europe's digital infrastructure" benadrukt Euralarm, een brancheorganisatie van de Europese elektronische brand- en beveiligingsindustrie, de potentiële risico's en uitdagingen die gepaard gaan met een ongecoördineerde en voortijdige uitschakeling van 2G-1

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.