Sophos maakt Sophos UTM geschikt voor het mkb

Sophos maakt zijn Unified Threat Management-oplossing Sophos UTM geschikt voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Sophos UTM biedt het mkb functionaliteiten die normaal volgens Sophos alleen beschikbaar zijn voor grote bedrijven.

De nieuwe oplossing brengt verschillende technologieën samen waarmee besmette clients snel geïdentificeerd en geïsoleerd kunnen worden. Ook voorkomt de oplossing communicatie met kwaadaardige hosts voorkomen.

Botnet-bescherming

Sophos heeft de bestaande firewall-, internet-, e-mail en endpoint-bescherming van Sophos UTM uitgebreid met Botnet-bescherming en cloud-‘sandboxing’. Deze feature is voornamelijk gericht op het mkb, die hierdoor zonder de complexiteit en kosten die dergelijke functionaliteiten doorgaans met zich meebrengen beschikken hebben tot geavanceerde bescherming.

Sophos SPX-technologie maakt een aparte Public Key infrastructuur overbodig en beleidsmatige DLP kan automatische encryptie aansturen. Ook is Web Control aangepakt. Gestroomlijnde inrichting van de beleidsregels maakt gedetailleerd gebruikersbeheer mogelijk, de transparante webfiltering van https-verkeer zorgt voor naadloze bescherming.

Mobile Access Control

Mobile Access Control zorgt voor WiFi- en VPN-veiligheid. Dit is mogelijk door de combinatie van Sophos UTM met de Mobile Device Management-functies in Sophos Mobile Control. Dankzij intelligent proces- en patroonbeheer zijn de scansnelheden aanzienlijk verhoogd en daardoor kunnen netwerkaanvallen razendsnel geblokkeerd worden en inbraken voorkomen worden.

Sophos Advanced Threat Protection identificeert en blokkeert besmette machines en voorkomt communicatie met kwaadaardige command en control-servers.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Champion-status Zyxel Networks Firewalls in onderzoek techconsult

Champion-status Zyxel Networks Firewalls in onderzoek techconsult

De firewall-oplossingen van Zyxel Networks hebben de Champion-status gekregen in het meest recente Professional User Ratings (PUR)-onderzoek. Dit onderzoek van techconsult richt zich op de prestaties van beveiligingsoplossingen.