Sophos maakt Sophos UTM geschikt voor het mkb

Sophos maakt zijn Unified Threat Management-oplossing Sophos UTM geschikt voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Sophos UTM biedt het mkb functionaliteiten die normaal volgens Sophos alleen beschikbaar zijn voor grote bedrijven.

De nieuwe oplossing brengt verschillende technologieën samen waarmee besmette clients snel geïdentificeerd en geïsoleerd kunnen worden. Ook voorkomt de oplossing communicatie met kwaadaardige hosts voorkomen.

Botnet-bescherming

Sophos heeft de bestaande firewall-, internet-, e-mail en endpoint-bescherming van Sophos UTM uitgebreid met Botnet-bescherming en cloud-‘sandboxing’. Deze feature is voornamelijk gericht op het mkb, die hierdoor zonder de complexiteit en kosten die dergelijke functionaliteiten doorgaans met zich meebrengen beschikken hebben tot geavanceerde bescherming.

Sophos SPX-technologie maakt een aparte Public Key infrastructuur overbodig en beleidsmatige DLP kan automatische encryptie aansturen. Ook is Web Control aangepakt. Gestroomlijnde inrichting van de beleidsregels maakt gedetailleerd gebruikersbeheer mogelijk, de transparante webfiltering van https-verkeer zorgt voor naadloze bescherming.

Mobile Access Control

Mobile Access Control zorgt voor WiFi- en VPN-veiligheid. Dit is mogelijk door de combinatie van Sophos UTM met de Mobile Device Management-functies in Sophos Mobile Control. Dankzij intelligent proces- en patroonbeheer zijn de scansnelheden aanzienlijk verhoogd en daardoor kunnen netwerkaanvallen razendsnel geblokkeerd worden en inbraken voorkomen worden.

Sophos Advanced Threat Protection identificeert en blokkeert besmette machines en voorkomt communicatie met kwaadaardige command en control-servers.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.