Symantec lanceert nieuw Advanced Threat Protection-aanbod

Symantec lanceert een nieuwe aanpak voor Advanced Threat Protection. Het bedrijf introduceert een aantal nieuwe diensten en een geïntegreerd stappenplan als onderdeel van deze aanpak.

Het beveiligingsbedrijf kondigt een geïntegreerd stappenplan aan met beveiligingsoplossingen om complexe problemen van klanten op te lossen. Het stappenplan is onderdeel van een nieuwe aanpak voor Advanced Threat Protection (ATP). Twee nieuwe diensten maken eveneens onderdeel uit van de aanpak: Symantec Managed Security Services - Advanced Threat Protection en Symantec Advanced Threat Protection Solution.

Cyberaanvallen voorkomen

De nieuwe diensten voorkomen cyberaanvallen door meldingen en kennis van eerdere aanvallen te combineren. De nieuwe ATP-oplossingen worden voorzien van input over bedreigingen vanuit de bestaande e-mail- en internetbeveiligings- en endpointoplossingen. Deze input is afkomstig van 200 miljoen endpoints, 8,4 miljard e-mailberichten en 1,7 miljard websiteverzoeken per dag.

“Om een succesvolle bescherming te bieden tegen de gerichte aanvallen waarmee we tegenwoordig te maken hebben, is het nodig om je niet alleen op preventie te richten maar ook op het opsporen en actief reageren op mogelijke aanvallen,” aldus Brian Dye, Senior Vice President van Symantec’s informatiebeveiliging. “Netwerkbeveiliging alleen is niet voldoende. Criminelen richten zich op alle controlepunten, van toegangspoorten en e-mail tot aan de endpoints. Organisaties hebben voor al deze controlepunten behoefte aan geïntegreerde beveiligingsoplossingen, die over een adequaat reactievermogen en wereldwijd kennisnetwerk beschikken. Met de nieuwe ATP brengt Symantec deze benodigde oplossingen op de markt.”

Beveiligingsrisico's sneller opsporen

Symantec lanceert in juni Symantec Managed Security Services - Advanced Threat Protection (MSS-ATP). Dit is een beheerde dienst die de tijd die nodig is voor het opsporen van en reageren op beveiligingsrisico’s significant reduceert. De dienst reageert op beveiligingsincidenten door de endpoint-beveiliging met producten van externe netwerkbeveiligingsleveranciers te integreren.

Hierdoor ontstaat een oplossing die klanten helpt snel en effectief grip te krijgen op onbekende en zero-day aanvallen die niet worden gedetecteerd door traditionele beveiligingsoplossingen. Serieuze bedreigingen worden herkend en krijgen voorrang boven minder belangrijke dreigingen.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.