Syrische hackers breken in bij CNN

De Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army heeft opnieuw de social media-accounts van een Westers mediabedrijf gehackt. Ditmaal hebben de hackers de social media-accounts van CNN overgenomen. Op dit kanaal hebben zij hun eigen boodschap verspreid.

De hackers wisten meerdere Facebook- en Twitter-accounts over te nemen. Ook het blog van CNN werd gehackt. Op de accounts verspreiden SEA de boodschap dat de berichtgeving van CNN nep is. Daarnaast krijgt ook Obama het te verduren. De Amerikaanse president wordt vergeleken met Osama Bin Laden.

Korte tijd zichtbaar

De berichten zijn slechts korte tijd op de accounts zichtbaar geweest en werden binnen enkele minuten alweer door de beheerders verwijderd. Buzzfeed wist echter enkele Tweets die op het CNN Twitter-account zijn verspreid op te slaan

Het is niet de eerste keer dat de SEA toeslaat. Eerder werden al de persbureau's Reuters en Associated Press, nieuwszender NPR, Financial Times en enkele Arabische televisiezenders door de hackersgroep gehackt.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.