Syrische hackers breken in bij CNN

De Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army heeft opnieuw de social media-accounts van een Westers mediabedrijf gehackt. Ditmaal hebben de hackers de social media-accounts van CNN overgenomen. Op dit kanaal hebben zij hun eigen boodschap verspreid.

De hackers wisten meerdere Facebook- en Twitter-accounts over te nemen. Ook het blog van CNN werd gehackt. Op de accounts verspreiden SEA de boodschap dat de berichtgeving van CNN nep is. Daarnaast krijgt ook Obama het te verduren. De Amerikaanse president wordt vergeleken met Osama Bin Laden.

Korte tijd zichtbaar

De berichten zijn slechts korte tijd op de accounts zichtbaar geweest en werden binnen enkele minuten alweer door de beheerders verwijderd. Buzzfeed wist echter enkele Tweets die op het CNN Twitter-account zijn verspreid op te slaan

Het is niet de eerste keer dat de SEA toeslaat. Eerder werden al de persbureau's Reuters en Associated Press, nieuwszender NPR, Financial Times en enkele Arabische televisiezenders door de hackersgroep gehackt.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.