Tekort aan security professionals loopt op tot 1,8 miljoen in 2022

pixabay-hacker-1944688_960_720

Het tekort aan security professionals is in 2022 opgelopen tot 1,8 miljoen. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van 2015. Om het tekort aan te pakken zetten bedrijven in op het vergroten van hun HR-afdeling, om zo beter vakbekwame security professionals te kunenn aantrekken.

Dit blijkt uit onderzoek dat Frost & Sullivan heeft uitgevoerd voor het Center for Cyber Safety and Education in samenwerking met (ISC)², Booz Allen Hamilton en Alta Associates. Voor het onderzoek zijn 19.000 security professionals ondervraagd. (ISC)² waarschuwt dat een tekort aan middelen dreigt te ontstaan om dreigingen waarmee bedrijven te maken hebben aan te pakken. Van de ondervraagde IT security professionals, geeft 66% aan te weinig werknemers te hebben om de huidige dreigingen het hoofd te bieden.

‘Hanteer onconventionele recruitmentstrategieën’

In het rapport worden bedrijven opgeroepen nieuwe recruitmentkanalen op te zetten en onconventionele recruitmentstrategieën en -technieken te hanteren om het tekort aan security professionals aan te pakken. Ondervraagde security professionals geven aan dat vacatures enerzijds moeilijk op te vullen zijn door een tekort aan goed opgeleid security personeel, terwijl het management in veel gevallen niet goed begrijpt welke eisen aan deze medewerkers moeten worden gesteld en hierdoor de verkeerde eisen stelt.

Gevraagd naar acties die bedrijven ondernemen om het tekort aan security professionals aan te pakken geeft een derde van de HR-managers aan hun afdeling met gemiddeld 15% te willen vergroten. Dit is nodig, aangezien 70% van de werkgevers wereldwijd meer security professionals wil aantrekken.

Vooral mannen zijn actief in security

Opvallend is dat maar liefst 90% van de huidige security professionals een man is met een technische achtergrond. 87% van de professionals is zijn carrière niet gestart in cybersecurity. Desondanks geeft 94% van de HR-managers aan dat ervaring een belangrijk selectiecriteria is voor het aannemen van security professionals.

Lees ook
Interview met Antonio Russu van Resillion

Interview met Antonio Russu van Resillion

Resillion is een bedrijf met dertig jaar ervaring en het heeft vier werkterreinen. De werkzaamheden omvatten Cybersecurity, Digital Forensics, Penetration Testing en Corporate Resilience. InfosecurityMagazine sprak recent met head of cybersecurity Antonio Russu.

WatchGuard: over-engineered security ondermijnt beveiliging bij MSP’s

WatchGuard: over-engineered security ondermijnt beveiliging bij MSP’s

“WatchGuard’s Unified Security Platform stelt MSP’s in staat om beveiligingsdiensten modulair op te bouwen, afgestemd op de specifieke behoefte van elke klant. Dankzij de multi-tier, multi-tenant architectuur kunnen templates eenvoudig worden hergebruikt en is de beheerlast aanzienlijk lager.”

Risico cyberaanval stijgt enorm

Risico cyberaanval stijgt enorm

Sectoren die als essentieel worden beschouwd voor het functioneren van de Nederlandse maatschappij bevinden zich in een escalerende strijd tegen cyberdreigingen. Onderzoek van DNV Cyber toont aan dat dreigingsactoren, zoals cybercriminelen en nationale staten, zich richten op digitale kwetsbaarheden van supply chains die met hen verbonden zijn.