Tim Cook ontkent bestaan van NSA-backdoor in Apple-servers

TimCook

Apple-CEO Tim Cook belooft dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA geen backdoor heeft in de servers van het bedrijf. Cook stelt transparant te willen zijn over het onderwerp en stelt dat burgers zich meer op hun gemak zouden voelen als bedrijven meer uitleg mogen geven over de afluisterpraktijken van inlichtingendiensten.

Cook doet de uitspraken tegenover de Amerikaanse TV-zender ABC News. Apple is één van de bedrijven die volgens documenten van Snowden actief door de NSA wordt bespioneerd. Zo zou de NSA het interne serververkeer van Apple onderscheppen en afluisteren. Daarnaast zou de inlichtingendienst beschikken over een tool waarmee zij backdoors kunnen aanbrengen in een iPhone, de smartphone van Apple.

De CEO van Apple stelt dat veel beweringen over de spionagepraktijken van de NSA niet kloppen. Wat er precies niet klopt laat Cook echter in het midden. Cook ontkent echter met klem dat de NSA een backdoor in servers van Apple heeft en stelt dat deze er ook nooit zal komen.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1