Tim Cook ontkent bestaan van NSA-backdoor in Apple-servers

TimCook

Apple-CEO Tim Cook belooft dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA geen backdoor heeft in de servers van het bedrijf. Cook stelt transparant te willen zijn over het onderwerp en stelt dat burgers zich meer op hun gemak zouden voelen als bedrijven meer uitleg mogen geven over de afluisterpraktijken van inlichtingendiensten.

Cook doet de uitspraken tegenover de Amerikaanse TV-zender ABC News. Apple is één van de bedrijven die volgens documenten van Snowden actief door de NSA wordt bespioneerd. Zo zou de NSA het interne serververkeer van Apple onderscheppen en afluisteren. Daarnaast zou de inlichtingendienst beschikken over een tool waarmee zij backdoors kunnen aanbrengen in een iPhone, de smartphone van Apple.

De CEO van Apple stelt dat veel beweringen over de spionagepraktijken van de NSA niet kloppen. Wat er precies niet klopt laat Cook echter in het midden. Cook ontkent echter met klem dat de NSA een backdoor in servers van Apple heeft en stelt dat deze er ook nooit zal komen.

Lees ook
Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

Er is een ernstige kwetsbaarheid gevonden in Cisco IOS XE. De kwetsbaarheid is bekend onder het kenmerk CVE-2023-20198. Deze Cisco-kwetsbaarheid krijgt een CVSS score van 10.0 en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beoordeelt de kwetsbaarheid als ‘High/High’. Dit betekent dat dit een zeer kritieke kwetsbaarheid is waarbij zowel de kans op1