Tool van MIT lost beveiligingsgaten op door features te lenen van andere software

virus

Een nieuwe tool moet het verhelpen van beveiligingsgaten in software aanzienlijk sneller maken. CodePhage vervangt features waar bugs inzitten automatisch door vergelijkbare, betere features uit andere apps. Softwarefouten worden hierdoor automatisch en razendsnel opgelost.

De tool is ontwikkeld door onderzoekers van de Amerikaanse MIT. CodePhage analyseert apps, en kan zonder de broncode te hoeven bekijken achterhalen waar de bron van een beveiligingsgat zit. Vervolgens vergelijkt de app de getroffen feature met features uit andere apps en vervangt indien mogelijk de feature voor een beter alternatief. De werking van deze feature wordt automatisch door CodePhage gecontroleerd, om te voorkomen dat de tool onbedoeld features onbruikbaar maakt.

CodePhage is op dit moment nog in ontwikkeling. Naar verwachting zal de tool dan ook nog niet iedere softwarefout probleemloos kunnen oplossen. CodePhage heeft echter de potentie uit te groeien tot een waardevolle tool waarmee beveiligingsgaten sneller en effectiever kunnen worden opgespoord en verholpen.

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.