TSTC introduceert Europese privacytitel CIPP/E in Nederland

Opleidingsinstituut TSTC uit Veenendaal gaat een exclusieve samenwerking aan met IAPP (International Association of Privacy Professionals), de grootste internationale beroepsvereniging voor privacy professionals. In dit kader wordt 19 en 20 mei de eerste Nederlandse ‘Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E)’ training georganiseerd.

Tot nu toe was het slechts mogelijk deze 2-daagse klassikale training te volgen op jaarlijkse IAPP congressen die de afgelopen jaren plaatsvonden in steden als Parijs, Brussel en Londen. TSTC heeft de wereldwijde primeur om CIPP/E als eerste opleider volgens een open-rooster aan te bieden, zodat Nederlandse professionals de gelegenheid krijgen de officiële training dicht bij huis en op een eigen gewenst tijdstip te volgen.

CIPP/E bestaat uit een Foundation-dag waarin geldende privacy principes en -benaderingen en thema’s als online privacy en jurisdictie worden behandeld. De tweede dag gaat dieper in op de Europese context en specifieke wet- en regelgeving rondom dataprotectie. Ook actuele onderwerpen als het verantwoordelijk omgaan met het verstrekken van gevoelige persoonlijke data aan bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Cloud Computing en sociale netwerken worden behandeld.

Na de training is het optioneel mogelijk examen te doen en de bijbehorende CIPP/E titel te behalen. Met deze certificering richt IAPP zich op alle IT-, Privacy- of Security professionals en managers die te maken hebben met persoonlijke data. CIPP/E kan tevens worden beschouwd als nuttige toevoeging op bijvoorbeeld CISSP, CISM of CISA certificeringen.

TSTC is enthousiast om CIPP/E aan het opleidingsprogramma toe te kunnen voegen. “Privacy staat zowel bij bedrijven als overheid hoog op de agenda en kreeg in onze huidige security trainingen niet de volledige aandacht die de CIPP/E training wel kan bieden. De verschillen in wetgeving gecombineerd met steeds verdergaande internationalisering zorgt bij veel van onze klanten voor lastige vraagstukken. IAPP draagt zorg voor titels van hoge kwaliteit. We zijn trots ons portfolio exclusief met deze training uit te mogen breiden”, aldus algemeen directeur TSTC Emile Kok.

 
Meer over
Lees ook
Wireshark Training April 2024

Wireshark Training April 2024

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van Wireshark Foundation en SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande training in Amsterdam/Hoofddorp

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Als onderdeel van de Wireshark University WiFi training levert SCOS Training te Hoofddorp de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van Wyebot Inc., twv. € 3700. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van de Wireshark Foundation en de SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande trainingen in Amsterdam/Hoofddorp.