Twitter keert ruim 300.000 dollar uit via bug bounty programma

euros

Twitter meldt via haar bug bounty programma inmiddels 322.450 dollar te hebben uitgekeerd aan beveiligingsonderzoekers en ontwikkelaars. Het programma is volgens het social media bedrijf dan ook een succes.

Het bug bounty programma van Twitter bestaat inmiddels twee jaar. In deze periode heeft het bedrijf in totaal 5.171 bugmeldingen ontvangen van 1.662 verschillende partijen. Gemiddeld betaald Twitter per bugmelding een bedrag van 835 dollar uit. De totale beloning die onderzoekers op jaarbasis ontvangen kan oplopen door meerdere bugs te melden. Eén onderzoeker wist hierdoor in 2015 in totaal 54.000 dollar aan beloningen binnen te halen.

Het aantal meldingen dat Twitter via het programma binnenkrijgt stijgt. In het afgelopen kwartaal werd in totaal 80.000 dollar uitgekeerd.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.