VMware neemt beveiligingsbedrijf AirWatch over

VMware, leverancier van virtualisatie-oplossingen en cloud-infrastructuur, neemt het bedrijf AirWatch over. AirWatch levert enterprise mobile management en beveiligingsoplossingen. VMware betaalt in totaal ongeveer 1,540 miljard dollar voor AirWatch.

Het AirWatch team wordt onderdeel van VMware's End-User Computing Groep, die onderleiding staat van Executive Vice President en General Manager Sanjay Poonen. De werknemers van AirWatch blijven echter rapporteren aan oprichter en chief executive officer John Marshall. Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch, gaatzal toezicht houden op een nieuw AirWatch bestuur. Dit bestuur rapporteert aan Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware.

Mobiele oplossingen

AirWatch levert een breed scala aan mobiele oplossingen. Deze oplossingen worden onderdeel van de VMware End-User Computer groep. Het hoofdkantoor van AirWatch staat in het Amerikaanse Atlanta. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel VMware als AirWatch en de acquisitie zal naar verwachting aan het einde van Q1 2014 worden afgerond.

Lees ook
Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Erik Wolthuis is Marketing en Product Manager bij Kyocera Document Solutions. Zijn collega Mark Rövekamp is Product Manager voor diensten en software en de privacy lead. Zij spraken over het belang van beveiligde printomgevingen en documentmanagement.

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Naar aanleiding van de publicatie van de whitepaper van de Europese Commissie "How to master Europe's digital infrastructure" benadrukt Euralarm, een brancheorganisatie van de Europese elektronische brand- en beveiligingsindustrie, de potentiële risico's en uitdagingen die gepaard gaan met een ongecoördineerde en voortijdige uitschakeling van 2G-1

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.