VMware neemt beveiligingsbedrijf AirWatch over

VMware, leverancier van virtualisatie-oplossingen en cloud-infrastructuur, neemt het bedrijf AirWatch over. AirWatch levert enterprise mobile management en beveiligingsoplossingen. VMware betaalt in totaal ongeveer 1,540 miljard dollar voor AirWatch.

Het AirWatch team wordt onderdeel van VMware's End-User Computing Groep, die onderleiding staat van Executive Vice President en General Manager Sanjay Poonen. De werknemers van AirWatch blijven echter rapporteren aan oprichter en chief executive officer John Marshall. Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch, gaatzal toezicht houden op een nieuw AirWatch bestuur. Dit bestuur rapporteert aan Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware.

Mobiele oplossingen

AirWatch levert een breed scala aan mobiele oplossingen. Deze oplossingen worden onderdeel van de VMware End-User Computer groep. Het hoofdkantoor van AirWatch staat in het Amerikaanse Atlanta. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel VMware als AirWatch en de acquisitie zal naar verwachting aan het einde van Q1 2014 worden afgerond.

Lees ook
'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.