1Password genereert tijdelijke codes voor twee-factor-authentificatie

password-1433221-m

Gebruikers kunnen voortaan wachtwoorden voor twee-staps-verificatie van allerlei websites en diensten via de wachtwoordenmanager 1Password laten genereren. Een aparte app voor de extra beveiligingslaag is hierdoor niet langer noodzakelijk.

Twee-staps-verificatie is een extra beveiligingslaag die bovenop de beveiliging met wachtwoorden wordt gelegd. Gebruikers moeten niet alleen de juiste gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord op te geven, maar ook een unieke authentificatiecode die via SMS of een aparte app wordt aangeleverd.

1Password vervangt deze functie nu. Gebruikers kunnen online diensten zoals hun Google-account koppelen aan 1Password door een QR-code te scannen. De unieke tijdelijke authentificatiecodes voor het Google-account worden hierdoor voortaan door 1Password gegeneerd.

Lees ook
Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Het is een feit: multi-factor authenticatie (MFA)-oplossingen die een wachtwoord als primaire authenticatiefactor gebruiken zijn onveilig. Er zijn namelijk verschillende manieren om deze oplossingen te omzeilen, en cybercriminelen kennen die als hun broekzak. Het probleem met wachtwoorden is dat ze inherent onveilig zijn.

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1