1Password genereert tijdelijke codes voor twee-factor-authentificatie

password-1433221-m

Gebruikers kunnen voortaan wachtwoorden voor twee-staps-verificatie van allerlei websites en diensten via de wachtwoordenmanager 1Password laten genereren. Een aparte app voor de extra beveiligingslaag is hierdoor niet langer noodzakelijk.

Twee-staps-verificatie is een extra beveiligingslaag die bovenop de beveiliging met wachtwoorden wordt gelegd. Gebruikers moeten niet alleen de juiste gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord op te geven, maar ook een unieke authentificatiecode die via SMS of een aparte app wordt aangeleverd.

1Password vervangt deze functie nu. Gebruikers kunnen online diensten zoals hun Google-account koppelen aan 1Password door een QR-code te scannen. De unieke tijdelijke authentificatiecodes voor het Google-account worden hierdoor voortaan door 1Password gegeneerd.

Lees ook
Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.

‘Wachtwoordloze toegang maakt World Password Day overbodig’

‘Wachtwoordloze toegang maakt World Password Day overbodig’

Een goed wachtwoordbeleid is de eerste verdedigingslinie om aanvallers buiten de bedrijfsnetwerken te houden. World Password Day moet het bewustzijn hierover vergroten. De vraag is echter of zelfs de sterkste wachtwoorden geen misplaatst gevoel van veiligheid geven. Is multi-factor authenticatie (MFA) de oplossing, of moet het gebruik van wachtwoo1