Aanvallers stelen e-maillijsten van showbizz tijdschrift Variety

hacker4-gabor-kalman

Het showbizz tijdschrift Variety is aangevallen door de cybercrimegroepering OurMine. De aanvallers wisten toegang te verkrijgen tot de website en de e-maillijsten van het tijdschrift. Mogelijk hebben de aanvallers e-mails verstuurd naar abonnees van Variety.

Op de website van Variety verscheen in eerste instantie een boodschap van de aanvallers, waarin zij bekend maakte de website te hebben gehackt. Deze boodschap is inmiddels door de beheerders verwijderd van de site en vervangen door een korte verklaring over de cyberaanval. Hierin biedt Variety haar verontschuldigingen aan voor de aanval.

Details over de aanval ontbreken vooralsnog. Zo is niet duidelijk hoe de aanvallers de servers van het tijdschrift wisten binnen te dringen. Ook in onduidelijk hoeveel data en welke gegevens de aanvallers precies hebben buitgemaakt. Wel is duidelijk dat e-maillijsten in handen zijn gevallen van OurMine. Mogelijk hebben abonnees van het tijdschrift e-mails ontvangen van de aanvallers. Variety adviseert daarom alle e-mails waarin wordt verwezen naar OurMine te verwijderen.

Meer over
Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.