Aanvallers stelen e-maillijsten van showbizz tijdschrift Variety

hacker4-gabor-kalman

Het showbizz tijdschrift Variety is aangevallen door de cybercrimegroepering OurMine. De aanvallers wisten toegang te verkrijgen tot de website en de e-maillijsten van het tijdschrift. Mogelijk hebben de aanvallers e-mails verstuurd naar abonnees van Variety.

Op de website van Variety verscheen in eerste instantie een boodschap van de aanvallers, waarin zij bekend maakte de website te hebben gehackt. Deze boodschap is inmiddels door de beheerders verwijderd van de site en vervangen door een korte verklaring over de cyberaanval. Hierin biedt Variety haar verontschuldigingen aan voor de aanval.

Details over de aanval ontbreken vooralsnog. Zo is niet duidelijk hoe de aanvallers de servers van het tijdschrift wisten binnen te dringen. Ook in onduidelijk hoeveel data en welke gegevens de aanvallers precies hebben buitgemaakt. Wel is duidelijk dat e-maillijsten in handen zijn gevallen van OurMine. Mogelijk hebben abonnees van het tijdschrift e-mails ontvangen van de aanvallers. Variety adviseert daarom alle e-mails waarin wordt verwezen naar OurMine te verwijderen.

Meer over
Lees ook
De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s