Britse cybercrimebestrijder daagt burgers uit via Cyber Security Challenge

De Britse cybercrimebestrijder National Crime Agency probeert burgers warm te maken voor een baan bij de overheidsdienst. Burgers worden in de Cyber Security Challenge uitgedaagd een verdachte e-mail te zoeken en een groep terroristen die met een grootschalige cyberaanval dreigt te ontmaskeren.

Cyber Security Challenge is een wedstrijd die uit verschillende competities bestaat, die verspreid over 2014 worden georganiseerd. Alle competities zijn gebaseerd op hetzelfde verhaal. Een groep terroristen, die zichzelf The Flag Day Associates noemen, zou in maart een dreigvideo hebben verspreidt waarin drie gemaskerde individuen dreigen met een cyberaanval op het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal krijgt in iedere competitie een nieuwe twist.

Aanwijzigingen doorsturen

Deelnemers kunnen de aanwijzingen die zij hebben ontdekt doorsturen naar agenten van de opsporingsdienst. De winnaars van de verschillende competities nemen het uiteindelijk in 2015 tegen elkaar op in de finale.

Met de wedstrijd probeert de National Crime Agency bij burgers meer interesse te kweken voor het bestrijden van cybercrime. Door hun vaardigheden en kennis via de wedstrijd in kaart te brengen hoopt de overheidsdienst succesvolle speurders aan te moedigen te solliciteren bij de National Crime Agency.

 
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.