Britse cybercrimebestrijder daagt burgers uit via Cyber Security Challenge

De Britse cybercrimebestrijder National Crime Agency probeert burgers warm te maken voor een baan bij de overheidsdienst. Burgers worden in de Cyber Security Challenge uitgedaagd een verdachte e-mail te zoeken en een groep terroristen die met een grootschalige cyberaanval dreigt te ontmaskeren.

Cyber Security Challenge is een wedstrijd die uit verschillende competities bestaat, die verspreid over 2014 worden georganiseerd. Alle competities zijn gebaseerd op hetzelfde verhaal. Een groep terroristen, die zichzelf The Flag Day Associates noemen, zou in maart een dreigvideo hebben verspreidt waarin drie gemaskerde individuen dreigen met een cyberaanval op het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal krijgt in iedere competitie een nieuwe twist.

Aanwijzigingen doorsturen

Deelnemers kunnen de aanwijzingen die zij hebben ontdekt doorsturen naar agenten van de opsporingsdienst. De winnaars van de verschillende competities nemen het uiteindelijk in 2015 tegen elkaar op in de finale.

Met de wedstrijd probeert de National Crime Agency bij burgers meer interesse te kweken voor het bestrijden van cybercrime. Door hun vaardigheden en kennis via de wedstrijd in kaart te brengen hoopt de overheidsdienst succesvolle speurders aan te moedigen te solliciteren bij de National Crime Agency.

 
Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.