Britse ziekenhuis besmet met malware

malware

Een drietal ziekenhuizen die onder het Britse Northern Lincolnshire and Goole NHS Foundation Trust (NLAG) vallen zijn getroffen door malware. De ziekenhuizen hebben hierdoor een groot deel van de afspraken met patiënten moeten afzeggen.

Dit meldt het NLAG in een verklaring op haar website. De malware is op zondag 30 oktober aangetroffen. Het is niet duidelijk om wat voor malware het gaat of hoe deze op de systemen van het ziekenhuis terecht is gekomen. In overleg met beveiligingsexperts is besloten het overgrote merendeel van de IT-systemen van de organisatie uit te schakelen. Hierdoor hoopt de organisatie het probleem te isoleren en de malware effectief te kunnen aanpakken.

Operaties, afspraken en onderzoeken uitgesteld

Zowel het Diana, Princess of Wales Hospital, het Scunthorpe General Hospital en het Goole and District Hospital vallen onder het NLAG. Alle geplande operaties, afspraken met nieuwe patiënten en diagnostische onderzoeken die op 2 november gepland stonden zijn afgezet. Slechts een beperkt aantal afdelingen zijn wel open.

Patiënten die al in de getroffen ziekenhuizen liggen hoeven overigens niet te worden verhuisd naar andere ziekenhuizen. Patiënten met ernstige verwondingen worden doorgestuurd naar andere ziekenhuizen, evenals zwangere vrouwen met een verhoogd risico op complicaties bij de geboorte.

Meer over
Lees ook
'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

De Bladabindi Remote Access Tool (RAT) blijkt snel in populariteit toe te zijn genomen. Cybercriminelen infecteerde in januari 2013 nog maar slechts zo'n 18.000 PC's. Dit aantal is in december 2013 toegenomen tot bijna 140.000 infecties per maand. Dit meldt Microsoft, dat zijn Malicious Software Removal Tool in het Windows-besturingssysteem heeft1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1