Cybercrimineel probeert Feedly te chanteren met DDoS-aanvallen

De online dienst Feedly is opnieuw slachtoffer van een DDoS-aanval. De dienst was eerder deze week ook al onbereikbaar nadat een afperser Feedly met een DDoS-aanval probeerde te chanteren. Het lijkt erop dat ook deze aanval het werk is van de afperser.

Feedly maakte in een blogpost bekend gechanteerd te worden door een aanvaller. Het bedrijf zou met een flinke som geld over de brug moeten komen om de DDoS-aanval te stoppen. De aanval werd uiteindelijk afgeslagen door de DNS van de website te veranderen.

Gisteren was het opnieuw raak. De website werd getroffen door een tweede DDoS-aanval, waardoor de website opnieuw onbereikbaar was. De tweede cyberaanval zou zwaarder zijn geweest dan de eerste aanval. Desondanks is het Feedly gelukt ook deze nieuwe DDoS-aanval af te slaan. Feedly.com is inmiddels dan ook weer gewoon bereikbaar.

Lees ook
De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.