Cybercrimineel probeert Feedly te chanteren met DDoS-aanvallen

De online dienst Feedly is opnieuw slachtoffer van een DDoS-aanval. De dienst was eerder deze week ook al onbereikbaar nadat een afperser Feedly met een DDoS-aanval probeerde te chanteren. Het lijkt erop dat ook deze aanval het werk is van de afperser.

Feedly maakte in een blogpost bekend gechanteerd te worden door een aanvaller. Het bedrijf zou met een flinke som geld over de brug moeten komen om de DDoS-aanval te stoppen. De aanval werd uiteindelijk afgeslagen door de DNS van de website te veranderen.

Gisteren was het opnieuw raak. De website werd getroffen door een tweede DDoS-aanval, waardoor de website opnieuw onbereikbaar was. De tweede cyberaanval zou zwaarder zijn geweest dan de eerste aanval. Desondanks is het Feedly gelukt ook deze nieuwe DDoS-aanval af te slaan. Feedly.com is inmiddels dan ook weer gewoon bereikbaar.

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.