Cybercriminelen hacken per ongeluk phishingwebsite van collegahackers

phishing2

Een groep hackers heeft een blunder gemaakt. De hackers probeerde een website van een Britse bank aan te vallen en te defacen. In werkelijkheid vielen zij echter een phishingwebsite aan die juist door collega-hackers was opgezet om klanten van de bank te kunnen hacken.

Richard Clayton van de Britse Cambridge Universiteit meldt dat de defacement van de phishing-website succesvol was. De website werd voorzien van een boodschap waarin de Anonymous-hackersgroep AnonGhost waarschuwt de Britse bank Yorkshire Building Society (YBS) nauw in de gaten te houden.

De hackers vielen uiteindelijk de website ybs-bank.com aan, die op het eerste oog niet te onderscheiden is van de daadwerkelijke bankwebsite ybs.co.uk. Het domein ybs-bank.com is echter in 2011 geregistreerd en wordt vanuit Maleisië beheerd. Het gaat dan ook om een phishingwebsite. Het is overigens onduidelijk waarom de phishingwebsite al drie jaar in de lucht is.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.