Dropbox: ''Geheime URL' naar gedeelde Dropbox-bestanden kon uitlekken'

Dropbox is getroffen door een kwetsbaarheid. Gebruikers kunnen links naar ieder bestand of folder doorsturen naar anderen. Alleen gebruikers die deze link hebben kunnen de bestanden openen. Deze link blijkt echter onbedoeld te kunnen uitlekken. Het probleem is inmiddels opgelost.

Websites kunnen zien van welke website een bezoeker afkomstig is via de referer header. Dit is een feature die is ontworpen om website meer inzicht te geven in het surfgedrag van bezoekers. Iedere webbrowser gebruikt deze referer header.

Geheime URL

De header blijkt echter onbedoeld de geheime URL naar een gedeeld bestand te kunnen laten uitlekken. Dit is mogelijk als het gedeelde bestand een URL bevat. Zodra de gebruiker het bestand via de geheime URL opent en vervolgens op de link in het document klikt wordt de geheime URL via de referer header doorgespeeld naar de bezochte website.

Dropbox meldt geen aanwijzingen te hebben dat de kwetsbaarheid daadwerkelijk is misbruikt. Het bedrijf heeft actie ondernomen en de kwetsbaarheid gedicht. De URL's naar documenten die eerder zijn gedeeld zijn onbruikbaar gemaakt om misbruik te voorkomen. Gebruikers kunnen deze bestanden indien nodig opnieuw delen via een nieuwe geheime URL.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1