Federal Reserve: ‘Banken moeten beveiligingsmaatregelen onder de loep nemen’

hacker4-gabor-kalman

Banken in de Verenigde Staten (VS) moeten van de Amerikaanse autoriteiten hun beveiligingsmaatregelen tegen cybercriminaliteit onder de loep nemen. Deze oproep, afkomstig van onder andere de Federal Reserve, volgt na een aantal hacks bij verschillende banken wereldwijd.

Dit meldt het ANP. De centrale bank van Bangladesh werd in februari getroffen door hackers, die er met 80 miljoen dollar vandoor wisten te gaan. Hierbij werd geld gestolen van een rekening bij de Federal Reserve Bank van New York.

Tien Phong

Dit is echter niet het enige incident geweest. Het betalingsnetwerk SWIFT waarschuwde in mei 2016 dat hackers opnieuw hadden toegeslagen bij een bank, maar wilde hierbij geen naam noemen. Korte tijd later bracht de Vietnamese bank Tien Phong naar buiten te zijn aangevallen door cybercriminelen. Deze aanval kon worden afgeslagen. Het is niet duidelijk of SWIFT op de cyberaanval op deze Vietnamese bank doelde.

De Federal Reserve trekt nu dus aan de bel en waarschuwt banken voor de dreiging van cybercriminelen. Ook de FBI waarschuwde onlangs voor hackers die illegale geldtransacties willen doen via het interbancaire betalingssystemen SWIFT.

Lees ook
De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.