Fortinet beveiligt software defined datacenters met FortiGate VMX

Fortinet lanceert de FortiGate VMX Next-Generation en Internal Segmentation Firewall (NGFW/ISFW) voor datacenters. Bedrijven kunnen door de FortiGate VMX te combineren met het NSX-platform van VMware internetbeveiliging in softwarematige datacenters (Software-Defined Data Centers (SDDC) automatiseren.

FortiGate VMX is door Fortinet in samenwerking met VMware ontwikkeld. Via het NSX-platform kan de implementatie en het beheer van FortiGate VMX worden geautomatiseerd. De oplossing maakt het mogelijk het netwerk te segmenteren, wat voorkomt dat bedreigingen die het datacenters weten binnen te dringen zich snel kunnen verspreiden. Deze segmentatie vindt plaats op basis van beleidsregels. Via de Virtual Domain (VDOM)-technologie kan iedere gebruiker eigen regels voor beveiligingsbeleid toegekend krijgen.

 
Lees ook
Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.

Fortinet brengt drie nieuwe firewalls op de markt: FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F

Fortinet brengt drie nieuwe firewalls op de markt: FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F

De nieuwe FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F bieden volgens hun Security Compute Rating krachtiger prestaties dan concurrerende firewalls. Organisaties die voor FortiGate-appliances kiezen kunnen daarmee profiteren van een hogere ROI, schaalbaarder bescherming tegen geavanceerde cyberbedreigingen en een betere gebruikservaring.

Fortinet lanceert besturingssysteem FortiOS 7.2

Fortinet lanceert besturingssysteem FortiOS 7.2

Fortinet introduceert vandaag FortiOS 7.2. Dit is de nieuwe versie van het geavanceerde besturingssysteem dat aan de basis staat van de Fortinet Security Fabric. Ruim 300 nieuwe functies maken het mogelijk om de beveiliging nog sterker met de netwerkrand te integreren. Ze bieden daarnaast het prestatievermogen en de schaalbaarheid die nodig zijn o1