Fortinet beveiligt software defined datacenters met FortiGate VMX

Fortinet lanceert de FortiGate VMX Next-Generation en Internal Segmentation Firewall (NGFW/ISFW) voor datacenters. Bedrijven kunnen door de FortiGate VMX te combineren met het NSX-platform van VMware internetbeveiliging in softwarematige datacenters (Software-Defined Data Centers (SDDC) automatiseren.

FortiGate VMX is door Fortinet in samenwerking met VMware ontwikkeld. Via het NSX-platform kan de implementatie en het beheer van FortiGate VMX worden geautomatiseerd. De oplossing maakt het mogelijk het netwerk te segmenteren, wat voorkomt dat bedreigingen die het datacenters weten binnen te dringen zich snel kunnen verspreiden. Deze segmentatie vindt plaats op basis van beleidsregels. Via de Virtual Domain (VDOM)-technologie kan iedere gebruiker eigen regels voor beveiligingsbeleid toegekend krijgen.

 
Lees ook
Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, maakt zijn aanbod van desktop-firewalls compleet. Het bijzondere kenmerk van de LANCOM R&S UF-60 LTE is de geïntegreerde LTE Advanced-modem. Hierdoor kan de UF-60 LTE zowel worden gebruikt als back-up voor bekabelde toegang of als hoogwaardige primaire toegang met WAN-uplink via LTE.

Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda Networks komt met uitbreidingen voor Barracuda Cloud Application Protection, het platform voor Web Application and API Protection (WAAP). Deze nieuwe release voegt krachtige nieuwe mogelijkheden toe voor geautomatiseerde API Discovery- en GraphQL-security, versterkt de bescherming tegen het overnemen van accounts (Account Takeover Protec1