Gezichtsherkenningssystemen van Hanvon blijken lek te zijn

Gezichtsherkenningssystemen worden gebruikt om ruimtes, gebouwen, woningen en andere locaties te beveiligen. De systemen van de Chinese fabrikant Hanvon blijken echter een ernstige kwetsbaarheid te bevatten die hackers in staat stelt de beveiliging te omzeilen.

De kwetsbaarheden zijn aangetroffen in de Hanvon F710, F810, FA007, FK800 en eerdere systemen. Ook andere oplossingen van Hanvon zijn echter verdaagd. Het CERT Coordination Center van de Carnegie Mellon Universiteit maakt melding van het probleem.

Hanvon heeft inmiddels maatregelen genomen en een update beschikbaar gesteld die de kwetsbaarheden verhelpt. De systemen van Hanvon worden echter geleverd via allerlei leveranciers, die de update verder moeten verstrekken. Klanten kunnen dan ook het best bij hun leverancier informeren voor meer informatie.

Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.