Grote Nederlandse websites verspreiden malware via advertenties

malware

Verschillende grote Nederlandse websites zijn begin deze week doelwit geworden van malvertising. Cybercriminelen wisten via een advertentienetwerk malware te verspreiden, die in totaal op bijna driehonderd Nederlandse websites terecht is gekomen.

De malvertising aanval is ontdekt door het beveiligingsbedrijf Fox-IT. Onder andere NU.nl, RTL Nieuws en Marktplaats.nl zijn getroffen. Via welk advertentienetwerk de malafide advertenties zijn verspreid is onduidelijk. Fox-IT wil geen namen noemen, aangezien het betreffende netwerk binnenkort met een eigen verklaring komt over de aanval.

Fox-IT meldt contact te hebben opgenomen met het getroffen advertentienetwerk. Deze heeft maatregelen genomen en de malafide advertenties weggefilterd. Om wat voor malware het gaat laat Fox-IT in het midden.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?