Hacker kraakt e-mailsysteem autobedrijf en verstuurt berichten over faillissement

hacker

Een 16-jarige hacker heeft het e-mailsysteem van het autobedrijf Van Den Akker uit het Brabantse best gekraakt. Vanuit dit systeem stuurde hij duizenden klanten van het bedrijf het bericht dat het autobedrijf failliet zou zijn. De directeur van het bedrijf, Twan van den Akker, heeft aangifte gedaan.

Omroep Brabant meldt dat de hacker in eerste instantie bij het autobedrijf aan de bel had getrokken over beveiligingsproblemen met het e-mailsysteem. Hierbij bood de jongen aan de problemen te verhelpen. Van Den Akker ging niet op dit aanbod in, waarna de jongen zou hebben ingebroken op het systeem en valse e-mails zou hebben verstuurd.

Failliet

"Ik kreeg een e-mail op mijn eigen telefoon binnen, waarin stond dat we failliet waren", aldus Van den Akker. "Dat had ik niet zien aankomen." De directeur waarschuwt andere bedrijven hun systemen goed te beveiligen om dergelijke incidenten te voorkomen. "Ik had niet gedacht dat ons dit zou overkomen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat het met onze beveiliging wel goed zat."

De e-mail is verstuurd naar tweeduizend tot drieduizend klanten. Deze klanten hebben inmiddels een rectificatie ontvangen van het valse e-mailbericht.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1