Hackers publiceren gestolen data van omstreden Hacking Team

spionage

Interne data van Hacking Team is gestolen en online gepubliceerd. Hacking Team is een omstreden Italiaans bedrijf dat software (‘Da Vinci’) levert waarmee overheden burgers kunnen monitoren. Onder andere Saudi-Arabië en Egypte zijn klant bij Hacking Team.

CSO Online meldt dat in totaal 400GB aan dat is gestolen. Het zou onder andere gaan om klantbestanden, wachtwoorden van medewerkers en klanten en interne e-mailwisselingen. Ook is tijdens de hack de Twitter-feed van Hacking Team onder controle komen te staan van de hackers, die op het account een link plaatsten naar de interne data. De data wordt daarnaast via het Torrent-netwerk gedeeld.

De gestolen data geeft inzicht in het klantenbestand van Hacking Team. Het bedrijf stelt zelf geen overheden als klant te hebben die mensenrechten schenden. In het klantenbestand zijn echter zowel Saudi-Arabië en Egypte te vinden, waarover Amnesty International wat betreft mensen rechten kritisch is. Ook Europese landen zijn echter in het klantenbestand terug te vinden, waaronder Duitsland, Luxemburg en Italië. Nederland komt niet in het klantenbestand voor.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1