Hackers stelen 35 auto’s per dag

autodiefstal

Per dag worden ongeveer 35 auto’s in Nederland gestolen door deze te hacken. In 2014 zorgden autodiefstal door hacken voor 98 miljoen euro schade. Om mensen bewuster te maken van de risico’s is op 18 november de campagne ‘Laat je auto niet hacken’ van start gegaan. Misdaadjournalist John van den Heuvel is het gezicht van de campagne.

Vooral professionele bendes zitten achter het hacken van auto’s. De bendes trekken met hightech-apparatuur door het land en richten zich vooral op jonge auto’s tot drie jaar oud. In veel gevallen weten de dieven via de buitenkant contact gemaakt met het besturingssysteem van de auto. Hierdoor kunnen de dieven de ingebouwde startonderbreker uitschakelen en de auto meenemen. In veel gevallen weten de autodieven auto’s de beveiliging van auto's kort na de marktintroductie al te kraken, zodat ook nieuwe modellen gehackt kunnen worden.

De campagne ‘Laat je auto niet hacken’ is bedoeld om mensen bewust te maken van het fenomeen en hen te wijzen op maatregelen die zij kunnen nemen om diefstal van hun auto tegen te gaan. Onder andere met een gekeurd veiligheidssysteem kan de kans dat dieven een voertuig succesvol weten te stelen worden teruggedrongen.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1