‘Hillary Clinton verstuurde overheidsmailtjes vanuit privémailaccount’

rp_email.png

Hillary Clinton is in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten (VS) de fout in gegaan met haar gebruik van e-mail. Clinton zou een privémailaccount hebben gebruikt voor overheidszaken, iets wat tegen de regels ingaat.

Dit melden overheidsfunctionarissen uit de VS aan de New York Times. Al het e-mailverkeer die overheidsfunctionarissen versturen moet volgens de regels bewaard blijven. Door een privémailaccount te gebruiken heeft Clinton dit onmogelijk gemaakt. Clinton zou inmiddels overigens wel een groot deel van dit e-mailverkeer hebben overhandigd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook met het oog op beveiliging is het gebruik van een privémailaccount door een minister van Buitenlandse Zaken onverstandig te noemen. De beveiliging van veel mailproviders gericht op consumenten is minder zwaar dan die van bijvoorbeeld e-mailaccounts van de Amerikaanse overheid. Het gebruik van privémailaccounts brengt dan ook risico’s met zich mee.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1