‘Hillary Clinton verstuurde overheidsmailtjes vanuit privémailaccount’

rp_email.png

Hillary Clinton is in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten (VS) de fout in gegaan met haar gebruik van e-mail. Clinton zou een privémailaccount hebben gebruikt voor overheidszaken, iets wat tegen de regels ingaat.

Dit melden overheidsfunctionarissen uit de VS aan de New York Times. Al het e-mailverkeer die overheidsfunctionarissen versturen moet volgens de regels bewaard blijven. Door een privémailaccount te gebruiken heeft Clinton dit onmogelijk gemaakt. Clinton zou inmiddels overigens wel een groot deel van dit e-mailverkeer hebben overhandigd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook met het oog op beveiliging is het gebruik van een privémailaccount door een minister van Buitenlandse Zaken onverstandig te noemen. De beveiliging van veel mailproviders gericht op consumenten is minder zwaar dan die van bijvoorbeeld e-mailaccounts van de Amerikaanse overheid. Het gebruik van privémailaccounts brengt dan ook risico’s met zich mee.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.