Kaspersky Lab beschermt Windows Phone-gebruikers tegen phishingaanvallen

kasperskysafebrowserwindowsphone

Kaspersky Lab komt met de gratis Kaspersky Safe Browser for Windows Phone app. De app beschermt smartphones met het Windows Phone-besturingssysteem tegen phishingaanvallen en biedt de mogelijkheid schadelijke content voor kinderen te blokkeren.

De nieuwe app biedt onder andere bescherming tegen phishing. Hierbij creëren cybercriminelen nep-websites en e-mails om nietsvermoedende gebruikers te verleiden hun persoonlijke gegevens af te geven. Volgens onderzoek van B2B International ontving een op de drie internetgebruikers het afgelopen jaar berichten met phishing-links.

Koppelingen blokkeren

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone pakt phishingaanvallen aan door koppelingen naar mogelijk schadelijke inhoud te blokkeren. De app ontvangt in real-time informatie over schadelijke website uit de anti-phishing-database van het cloud-gebaseerde Kaspersky Security Network (KSN). Aan deze database worden continu nieuwe verdachte webpagina's toegevoegd, waardoor ook phishing-pagina's die pas kort op internet staan geblokkeerd te worden.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid bronnen op het web te filteren op basis van hun inhoud. Gebruikers kiezen zelf welke categorieën moetenworden geblokkeerd. Hierbij kan bijvoorbeeld wordengekozen voor pornografische sites, pagina's met obscene woorden of gewelddadige beelden, gaming sites en social networking sites. De functie is bedoeld om ouders te helpen kinderen te beschermen tegen schadelijke content.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone is per direct beschikbaar in de Windows Phone Store.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt